Probalance Therapiepraktijk

massagetherapie | voedingsadvies

Massagetherapie

Wat is massagetherapie?

Ieder mens heeft unieke lichamelijke en mentale kenmerken. Zolang we ons goed voelen en onze maatschappelijke verplichtingen gemakkelijk aankunnen, staan we meestal niet stil bij wat er eigenlijk allemaal in ons lichaam gebeurt.
Pas op het moment dat we ongemak gaan ervaren of ziek worden, gaan we ons afvragen waarom ons lichaam niet functioneert zoals het zou moeten. Klachten ontstaan vaak door een disbalans in hetgeen we doen en wat we aankunnen.
Zo kan bijvoorbeeld overbelasting of een grote mate van stress tot verhoogde spierspanning leiden en klachten geven, zoals pijn en bewegingsbeperking.
Maar ook onder belasting op fysiek of mentaal vlak kunnen zich uiten in lichamelijke klachten.

Luisteren naar signalen van het lichaam

Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken. Door in gesprek te gaan worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht en komen therapeut en cliënt samen tot een oplossing.
Het luisteren naar de signalen van het lichaam staat hierbij centraal.

Door massagetherapie ontspant het lichaam, verbetert de mobiliteit, ontstaat er een verbeterde doorbloeding, verdwijnen blokkades en wordt het zelf herstellend vermogen in de spieren, de fascie, het bindweefsel en de gewrichten aangesproken.

Binnen de massagetherapie worden uiteenlopende klachten behandeld aan het houding- en bewegingsapparaat. Hierbij wordt ‘hands on’ gewerkt in de keten van de wervelkolom en de eventueel aangedane bovenste of onderste ledematen. Als massagetherapeute maak ik onderscheid tussen specifieke, medische pathologie en aspecifieke klachten en regulatiestoornissen en bepaal hierbij de grenzen van mijn vakgebied. De invloed van zowel de verstorende als de helende invloed van het zenuwstelsel speelt een belangrijke rol binnen het werk van de massagetherapeut.

De klant staat centraal

Centraal staat de cliënt met zijn klachten en de invloed van de psyche, emoties en de sociale omgeving op de ontwikkeling hiervan. Dit wordt meegenomen bij de intake en de adviezen naar herstelbevordering. De behandelvormen, behandelintensiteit, behandelduur en behandelfrequentie worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt. Massagetherapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen, zoals oefentherapie, dry needling,  voedingsadviezen, osteopathie en psychotherapie, worden gegeven.

Meer weten of een afspraak maken voor een intakegesprek?
Neem contact met mij op.